hondjes pup aanbod kennel de hoeve

Ik zoek een pup

Voordat je een puppie in huis neemt, moet je hier natuurlijk wel goed over nadenken.

Het is niet iets, wat je na een paar weken, weer aan de kant kan zetten.

Als je besluit een hond aan te schaffen, doe je dat voor jaren!

Natuurlijk is het heel gezellig om een hond in huis te nemen. Er is altijd iemand thuis die je kwispelend en blij verwelkomt.

Voor kinderen is het erg goed om met een hond op te groeien. Ze hebben een leuk speelkameraatje erbij en leren ergens voor te zorgen. 

Voor ouderen is het ook erg fijn om een hond in huis te hebben. Nooit alleen in huis, lekker een gezond wandelingetje maken waarbij vaak ook nog gekletst kan worden met andere hondeneigenaren. 

Zorg ervoor dat je voorbereid bent op de komst van een nieuw "gezinslid". 

Voor de eerste benodigdheden, kunt u ook bij  ons terecht. In onze winkel kunt hebben wij de eerste benodigheden zoals  een riempje, mandje, speelgoed, bench, kussentje en nog veel meer voorhanden.

 

Wanneer u bij ons een pup koopt, maken we een koopovereenkomst. Deze wordt door ons en de koper ondertekend. Wij werken volgens de richtlijnen van de VBK, de vereniging voor beroepsmatige kennelhouders. Er is sprake van garantie. Wat dit inhoudt kunt u in onderstaande overeenkomst lezen.

koopovereenkomst VBK

  • Auto-immuun thrombocytopenie (AITP): door een afweerreactie tegen bloedplaatjes, gaat de hond overal bloeden. Een bloedtransfusie is nodig als de hond een levensbedreigende bloedarmoede dreigt te ontwikkelen. Bloedplaatjes kunnen in de diergeneeskunde niet als transfusie worden gegeven. Als de hond ooit in de warmere landen van Europa geweest is, is het raadzaam om snel op buitenlandse parasieten te testen
  • SLE: Systemische lupus erythematosus. Bij deze auto-immuunziekte heeft het dier antlichamen tegen verschillende organen.
    • Lees verder bij SLE.

Auto-immuunziekte van de maag, darmen en lever

  • Chronische maagdarmontstekingen. Deze ziekten komen veel voor bij de hond. Bloed- en ontlastingsonderzoek, speciale diëten en een endoscopie zijn nodig om de juiste diagnose te stellen. Vaak is een levenslange behandeling nodig. Prednison wordt vaak gebruikt, maar andere behandelingen (met minder bijwerkingen) zijn ook nogal eens succesvol.
  • Leverontsteking. Een chronische leverontsteking kan worden veroorzaakt door een overactieve afweerreactie en door koperstapeling. Een leverbiopt is nodig om de juiste behandeling in te stellen. Daarmee moeten we ook het succes van de behandeling in de gaten houden. Een leverontsteking kan leiden tot levercirrose. Een hond met levercirrose kan geen levertransplantatie krijgen, zoals dat bij mensen wel kan.

Auto-immuunziekte van de longen

  • Chronische bronchitis. Deze aandoening komt regelmatig voor. De hond heeft een droge harde hoest. In de loop van maanden zullen de luchtwegen steeds meer slijm produceren en zal de hond steeds benauwder worden. Omdat de schade door deze ontsteking blijvend is, is het belangrijk om vroegtijdig met een effectieve behandeling te starten. Inhalatiemedicatie geeft vaak minder bijwerkingen dan medicatie in pilvorm.
  • Eosinofiele bronchopneumonie. Een ernstige niet-infectieuze longontsteking. De diagnose wordt met bronchoscopie gesteld.

Auto-immuunziekte van de gewrichten, spieren, zenuwen en hersenen

  • Immuun-gemedieerde polyarthritis. Honden hebben pijnlijk gezwollen gewrichten en koorts. De diagnose wordt gesteld door het aanprikken van meerdere ontstoken gewrichten en de gewrichtsvloeistof onder de microscoop te bekijken. Als de hond ooit in een van de warmere landen van Europa geweest is, is het raadzaam om snel op buitenlandse parasieten te testen. 
  • Hersenvliesontsteking (meningitis) of nekkramp wordt met name gevonden bij jonge honden. We zien de aandoening vaak bij Berner Sennenhonden, Beagles, Boxers, Nova Scotia Duck Tolling Retriever en Duitse Korthaar Pointers. De honden hebben veel pijn, maar de klachten verdwijnen snel met prednison. Veel honden krijgen meerdere keren meningitisklachten, maar bij de meesten verdwijnen de problemen na de puberteit.